Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/oktober20/domains/info-garage.info/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
De multiriem vervangen in mijn auto. Wat zijn de kosten?

Wat is de multiriem?

De multiriem heeft als taak om de dynamo, de stuurbekrachtigingpomp, de waterpomp en de aircopomp aan te drijven. In antwoord op de vraag wat de multiriem is kan gesteld worden dat het een moderne variant van de V- snaar betreft. Het zit vaak zichtbaar aan het motorblok. Het is zaak om de multiriem niet voor de distributieriem aan te zien. De distributieriem zorgt er namelijk voor dat de krukas en de nokkenas onderling goed werken. Als je een piepend geluid hoort dan is er vaak iets aan de hand met je v-snaar of multiriem

 

Hoe werkt de multiriem?

De multiriem bestaat in feite uit verschillende verbonden v-naren die gekoppeld zijn. Het is gemaakt van rubber en wordt door koorden van polyester verstevigd. De riem wordt aangedreven door de krukas, die zich in de motor bevindt. De krukas drijft op zijn beurt andere onderdelen aan. Geleiderollen zorgen ervoor dat de aggregaten worden aangedreven. Het is hierbij belangrijk dat het in de goede draairichting gebeurt. De spanrol heeft als functie dat de multiriem over de juiste spanning beschikt.

 

Waardoor slijt de multiriem?

Over het algemeen verouderd het rubber met de jaren, waardoor het hard wordt en er barstjes in de riem ontstaan. Je zou er dus voor kunnen kiezen om de riem na gebruik van een bepaalde periode te vervangen. Het is ook mogelijk dat de multiriem verslijt wanneer bijvoorbeeld de lagers van de spanrol versleten zijn of wanneer de aircopomp te veel arbeid moet verrichten. Dit zorgt voor een te grote belasting voor de multiriem. Wanneer je gierende of piepende bijgeluiden onder het rijden hoort, dan zijn de riem en de daarbij behorende spanrollen waarschijnlijk aan vervanging toe

 

De multiriem vervangen

multiriem in je auto vervangenHet is mogelijk om een multiriem zelf te vervangen wanneer je over het juiste gereedschap en de juiste technische knowhow beschikt. Als je echter niet zeker weet hoe je de riem zelf moet vervangen, kun je het beste een garage bellen, waar een gecertificeerde monteur het werk voor je kan doen.

Om te beginnen heb je bij het vervangen van de multiriem het volgende nodig:

  • Ring- of steeksleutel
  • Spandoorn of boor
  • Brug of reparatiekuil

Als je over het gereedschap en de kennis beschikt, ga je als volgt te werk om een ​​versleten multiriem te vervangen:

Als eerste plaats je je wagen op de brug of in de kuil en zoek je naar de ligging van de multiriem. Het is van belang dat je precies ziet over welke draairollen deze wordt geleid, want je wil er geen een missen. Je kunt hierbij als hulpmiddel een foto nemen of een schets op papier maken.

Om de multiriem te verwijderen, moet je eerst de spanrol losmaken. Kijk waar de generator zit en zoek naar de spanrol, die hieraan vastzit. Je gebruikt de steeksleutel om de spanhefboom los te krijgen. Je moet uiteindelijk de boorgaten van de spanrol kunnen zien. Voor het verwijderen van de multiriem dient de spanrol te worden gecontroleerd. Je moet er hierbij zeker van zijn dat de spanrol de juiste spanning aan de riem geeft. Met een steeksleutel kan je de spanhefboom in de juiste richting en positie krijgen. Je ziet dan dat de boorgaten aan elkaar liggen, op paralelle wijze.

Daarna zet je de positie vast met de spandoorn of de kleine boor. Als je dit goed hebt gedaan, dan heeft de multiriem de juiste spanning. De riem loopt dan zonder dat er trillingen te zien zijn.

 

Nieuwe multiriem plaatsen

Haal de oude multiriem weg en maak de draairollen schoon. Plaats vervolgens de nieuwe multiriem op precies dezelfde wijze als de oude riem. Je kunt hierbij gebruik maken van je foto of je tekening. De riem mag nergens uitsteken of verschoven zijn. Dit kun je ook nog eens van onderaf bekijken.

Plaats je steeksleutel op de spanhefboom en breng deze terug in de originele stand. De veerdruk zorgt hier automatisch voor. Controleer nog even of de riem goed in het midden zit. Om de spanning te testen, gebruik je een vinger. Wanneer je de riem niet naar je toe kunt trekken, dan is de spanning goed.

Als laatste stap start je de motor en controleer je de airco en ook de stuurbekrachtiging. Let er op dat alles goed werkt en dat je geen vreemde bijgeluiden hoort.

 

Spanrol multiriem vervangen

Hoewel er geen vaste levensduur is voor de spanrol, valt het aan te raden deze te inspecteren en indien nodig te vervangen, als onderdeel van je auto onderhoud. Zoals eerder vermeld wanneer je een knarsend of piepend geluid uit je motor begint te horen, is het tijd om naar spanrol te  kijken. Op een gegeven moment zal het zo ver komen dat je dit geluid hoort elke keer dat je de motor aanzet.

Naarmate de spanrol slechter gaat functioneren, zullen verschillende aspecten van jouw auto hieronder gaan lijden. Het kan van invloed zijn op de dynamo, stuurbekrachtiging en airconditioning, omdat deze allemaal via de multiriem worden aangedreven.

De spanrol kan na verloop van tijd verslijten, alleen al door normale slijtage. Het is een goed idee om deze te vervangen wanneer je ook de multiriem vervangt. Het doel is om ze te vervangen voordat ze daadwerkelijk kapot gaan en ervoor zorgen dat jouw voertuig steeds minder goed loopt.

 

Multiriem vervangen kosten

Je multiriem moet tijdig vervangen worden, omdat bij het breken van een multiriem de accu niet meer oplaadt en evenmin de stuurbekrachtiging, airco en motorkoeling nog werken.

Gelukkig is het vervangen van de riem niet al te duur. In de meeste gevallen kost het vervangen van een riem je ongeveer tussen de € 60 en € 150. Het grootste deel van de kosten van deze service wordt gevormd doort van de arbeidskosten. Een gemiddelde multiriem voor de meeste voertuigen kan worden gekocht voor ongeveer € 40.

Een gekwalificeerde monteur heeft over het algemeen minder dan een uur nodig om de riem te vervangen, hoewel de meeste garages een minimumloon van één uur hanteren. Voor kwalitatief hoogwaardige autos kan het vervangen hoger uitvallen.

Bovenstaande kosten gaan ervan uit dat je behalve de riem zelf geen andere onderdelen hoeft te vervangen. Er kunnen situaties zijn waarin je tegelijkertijd een spanrol of vergelijkbaar onderdeel moet vervangen. Dit zal bijdragen aan de kosten.

Houd er ook rekening mee dat het rijden met jouw auto zonder een goed werkende multiriem snel extra schade aan jouw motor kan veroorzaken. Als je doorrijdt, kan jouw auto oververhit raken. Oververhitting kan leiden tot uitgebreide motorschade en hoge reparatiekosten. Daarom is het belangrijk om jouw auto onmiddellijk af te zetten als de riem breekt. Het preventief vervangen valt daarom aan te raden.

 

Wat beïnvloedt de vervangingskosten van de multiriem?

Enkele veelvoorkomende factoren die een garage in overweging kan nemen bij het bepalen van de kosten voor het vervangen van een aandrijfriem zijn:

  • Arbeidskosten
  • Locatie (landelijk of stedelijk)
  • Model en merk auto (mainstream, sport of luxe/exotisch)
  • Type autoreparatiewerkplaats (dealer, onafhankelijk, enz.)
  • Facilitaire overhead (huur, onderhoud, nutsvoorzieningen, etc.)
  • Zakelijke overhead (apparatuur, opleiding autoreparatiemonteur, reclame, belastingen, enz.)
  • Expertise, zoals alleen BOVAG-gecertificeerde technici in dienst hebben

 

Zullen er extra kosten zijn?

Wanneer een multiriem wordt vervangen, dan kan een monteur andere defecten vinden waarvoor reparaties mogelijk nodig zouden kunnen zijn.

Deze reparaties kunnen gericht zijn op andere beschadigde of versleten onderdelen zoals de dynamo, waterpomp, stuurbekrachtigingspomp. Elk door de fabriek aanbevolen essentieel onderhoud en eventuele noodzakelijke aanpassingen, zoals de vervanging van de spanrollen.