Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/oktober20/domains/info-garage.info/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
3 tips om een juiste en veilige taxi te kiezen - Info Garage

Het komt zo nu en dan voor dat een passagier wordt afgezet of seksueel geïntimideerd wordt door een taxichauffeur. Vooral in Amerika, waar deze verschijnselen in opkomst komen. Dit is vaak het gevolg van te snel en te makkelijk taxichauffeur mogen worden. Ook hier in Nederland is er regelmatig zo’n gebeurtenis. Dit is erg spijtig vooral wanneer je juist een taxi neemt om veilig en wel thuis of op een bestemming te komen. Daarom is het van belang om handvaten te hebben zodat je een veilige taxi of een veilig taxibedrijf kan kiezen om jou een zorgeloze trip te laten ervaren. 

Tip 1. Zorg ervoor dat je altijd een officiële taxi kiest 

Je komt ze vaak tegen; snorders. Snorders zijn illegale taxichauffeurs en zijn vaak niet veilig om bij in te stappen als passagier. Ze hebben geen vaste en duidelijk prijzen en staan niet ingeschreven bij het KIWA register en hebben dus geen vereiste vergunning. Zorg er daarom voor dat je, als je met de taxi rijdt, je dat met een officieel taxibedrijf doet. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven als taxi App (taxi uit Maastricht), Mijn-taxi, sneleentaxi et cetera. Niet alleen met deze taxibedrijven kan je veilig rijden. Er zijn bedrijven waar je taxi kan nemen uit Leeuwarden, een taxi uit Groningen of een taxi uit leiden. Zorg ervoor dat je de beoordelingen van het taxibedrijf van tevoren wel goed doorneemt. 

Tip2. Vraag van tevoren de afgewogen prijs voor je gehele rit 

Het komt vaak voor dat een passagier wordt afgezet voor een veel hogere prijs dan de dienst waard is geweest. Het is daarom ook vast niet de eerste keer dat je over deze tip hebt nagedacht. Wanneer je in de taxi stapt, is het van belang dat je duidelijk de route naar je bestemming uitlegt aan de taxichauffeur en vervolgens naar de kosten vraagt. Wanneer dit te hoog uitvalt, is het nog mogelijk om uit te stappen. Heb je twijfels bij de taxichauffeur maar rij je al wel? Neem het gesprek over de kosten op, dan ben je altijd verzekerd op je eigen manier en hoef je jezelf niet druk te maken over de kosten die veel hoger uitvallen dan er in de eerste instantie werd gezegd. 

Tip 3Controleer het gedrag van de taxichauffeur voordat jullie gaan rijden 

Neem je een taxi van Groningen naar Schiphol en ben je zo’n 3 uur onderweg? Dan wil je vast bij een prettige en vertrouwde taxichauffeur in de auto zitten. Voordat je begint te rijden, is het handig om te kijken naar niet alleen de gezichtsuitdrukkingen van de taxichauffeur, maar ook de handgebaren, stemhoogte en gekozen woorden van de taxichauffeurHierin is namelijk veel van af te lezen. Vooral als je alleen bent, is het enorm belangrijk om je telefoon dicht bij je te houden voor het geval dat het gaat escaleren.  

Natuurlijk is niet elk taxiavontuur een risico die je neemt. Het is gewoon belangrijk om voorzichtig bezig te gaan voor het geval dat. Kies daarom in het kort een officieel taxibedrijf die duidelijk is over te kosten en zich daaraan houdt en tot slot professioneel, maar vriendelijk gedrag vertoont.