Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/oktober20/domains/info-garage.info/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Audi tuning: hoe werkt dit precies? - Info Garage

Met Audi tuning kunnen de prestaties van jouw Audi verbeterd worden. Hierbij gaat het vooral om de prestaties van de motor. Dit wordt zeer eenvoudig gedaan met een software update. Door een tuning uit te voeren, kun jij alles uit jouw Audi halen en wordt jouw rijervaring verbeterd. Je zult merken dat jouw auto heel anders aanvoelt Hier lees je stap voor stap hoe Audi tuning precies in zijn werk gaat.

Wat is Audi tuning?

Audi tuning is een techniek waarbij de motor van de auto geoptimaliseerd wordt. In een fabriek worden de prestaties van de motor ingesteld onder de veiligheidsmarge. Dit betekent dat de prestaties niet optimaal zijn en dus nog verhoogd kunnen worden. Tijdens een Audi Tuning worden de prestaties van de motor verhoogd zodat deze dichter bij de veiligheidsgrens liggen. Hierbij wordt deze grens nooit overschreden. Het is namelijk erg belangrijk dat de veiligheid serieus genomen wordt. Deze techniek is hierdoor helemaal veilig. Als resultaat zal de motor van de Audi meer vermogen hebben en sneller kunnen rijden. De auto zal ook veel soepeler optrekken.

De eerste stap: voorbereiding

Tuning kan gedaan worden bij verschillende garages en bedrijven. Een hiervan is EQ Performance. Hier wordt het tuning proces zorgvuldig en veilig uitgevoerd. Wanneer je hier aankomt zal de auto eerst gecontroleerd worden. Dit wordt gedaan door te kijken welk managementsysteem er gebruikt wordt in de auto. Ook zal er een testrit gemaakt worden. Hiermee wordt er bepaald welke standaarden de auto heeft. Wanneer deze controle uitgevoerd is, wordt de software uit het managementsysteem in de auto gedownload.

De tweede stap: optimalisatie

Na de controle zal de daadwerkelijke Audi tuning toegepast worden. Hierbij worden er aanpassingen gedaan in de software die gedownload is uit het systeem in de auto. In deze software staan de parameters en veiligheidsmarges ingesteld. Deze zullen aangepast en geoptimaliseerd worden. De Audi tuning zal altijd plaatsvinden binnen bepaalde marges. Zo worden de veiligheidsgrenzen nooit overschreden. Een ervaren medewerker zal de Audi tuning uitvoeren op een manier die past bij jouw Audi. Wanneer de software geoptimaliseerd is, kan deze weer in de auto geplaatst worden. Nadat de software gedownload is, zal de motor van de auto meteen geoptimaliseerd zijn.

De derde stap: controle

Nadat de Audi tuning plaatsgevonden heeft, wordt er gecontroleerd of dit daadwerkelijk gelukt is. Meestal worden er een aantal testritten gemaakt. Vaak maakt een van de werknemers eerst een testrit. De werknemer kijkt namelijk met een technisch oog naar de auto. Hij ziet of alles werkt zoals dit gepland was. Wanneer de werknemer de Audi tuning goedgekeurd heeft, kan jij een testrit maken. Je zal dan meteen voelen dat de auto geoptimaliseerd is en beter rijdt. Wanneer de auto voldoet aan jouw verwachtingen, is de Audi tuning geslaagd. Je kunt dan nog lang genieten van een auto die voelt als nieuw.