Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/oktober20/domains/info-garage.info/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
De elektrische scooter begint zien we steeds vaker terug in het Nederlandse straatbeeld - Info Garage

Nederland is niet bepaald het grootste land ter wereld, maar we reizen behoorlijk wat af. Naast de vakantie kilometers die we een of meerdere keren per jaar maken, is er ook nogal wat woon-werkverkeer door het hele land. Er zijn relatief veel forenzen die in een nabijgelegen stad wonen of mensen uit omliggende dorpen die dagelijks de weg naar de stad maken voor hun werk. Er zijn dan ook nogal wat verschillende alternatieven waar we uit kunnen kiezen om op onze bestemming te komen.

 

De keuze voor het vervoersmiddel is afhankelijk van de bestemming en uiteraard ook het verkeer. Een van de vervoersmiddelen die de laatste jaren erg in opkomst is en de komende jaren naar verwachting een belangrijk onderdeel vormt in het straatbeeld, is de elektrische scooter zoals die van FastFuriousScooters.

 

De elektrische scooter levert een aanzienlijk aandeel in het milieuvriendelijk rijden

De scooter als vervoersmiddel is al vanaf de jaren 50 steeds vaker te zien. Voor jongeren is een scooter ook vaak een hobby en voor jonge professionals ook steeds vaker het vaste vervoersmiddel in de stad.

 

Net als bij de auto en zelfs de bij fiets, wordt elektrisch rijden ook op het gebied van de scooter steeds populairder. Het milieu speelt hierbij een belangrijke rol en we proberen ook naar steeds duurzamere manieren te zoeken voor ons vervoer. Naast het feit dat de elektrische scooter aanzienlijk milieuvriendelijker is dan de benzine variant zitten er nog een aantal andere voordelen aan dit vervoersmiddel die deze voor steeds meer mensen aantrekkelijk maakt.

 

Op de lange termijn is de elektrische scooter aanzienlijk goedkoper dan een benzine scooter

De elektrische scooter is op dit moment in de aanschaf nog wel iets duurder dan de meeste benzine varianten. Er zijn misschien mensen die hierdoor afschrikken, maar wanneer je het verschil in aanschafwaarde doorberekent met de kosten die je door het elektrisch rijden bespaart dan kom je al zeer snel tot de conclusie dat de elektrische scooter op termijn aanzienlijk goedkoper is.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

 

Het opladen kost uiteraard een stuk minder dan de benzine per kilometer en vooral de onderhoudskosten zijn vele male lagen dan bij een benzinemotor. Een elektrische motor is nauwelijks tot niet onderhevig aan slijtage en naast de batterij en de remmen na verloop van tijd, hoeven onderdelen in principe dan ook niet vervangen te worden.