Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/oktober20/domains/info-garage.info/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Nieuwe auto gekocht? Check dan je autoverzekering! - Info Garage

Heb je net een andere auto gekocht? Dan is het verstandig om even te kijken of je oude verzekering voor je auto nog wel aansluit bij je nieuwe bolide. Het komt namelijk vaak voor dat mensen hun oude verzekering op hun nieuwe wagen plakken waardoor zij niet meer optimaal gedekt zijn. Om te zien of dit ook in jouw situatie het geval is, zullen we je laten zien wat een passende verzekering voor je auto is, hoe je hem tot in de puntjes kunt afstemmen op wat je nodig hebt en hoe je dit alles vandaag nog kunt regelen. 

Hoe voorkom je dat je onder- of oververzekerd raakt? 

Als je het maximale uit je autoverzekering wilt halen, is het belangrijk dat je een pakket kiest dat volledig aansluit bij je auto. Kies je namelijk voor een heel nieuwe auto de goedkoopste verzekering, dan kun je hiermee geen schade laten herstellen en dat is juist waarom je een verzekering afsluit. Het omgekeerde geldt ook: heb je een oude auto die je tegen alle mogelijke risico’s verzekerd hebt, dan is de kans groot dat je meer betaalt dan nodig is, omdat oude wagens vaak niet hersteld worden. Hoe komt dit? Dit heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Is je auto nog nieuw, dan is deze dagwaarde hoog. Dit verandert naarmate je auto ouder wordt. Op een gegeven moment kom je op het punt dat schade herstellen niet meer uit kan omdat dit duurder is dan wat je auto waard is. Het is dus de kunst om een verzekering te kiezen die aansluit bij de dagwaarde van je wagen. 

Welke verzekering sluit aan bij de dagwaarde van je auto? 

Een autoverzekering bestaat uit twee delen: het verplichte deel, waarmee je je auto WA-verzekeren kunt, en het optionele deel waarmee je meer uit je verzekering kunt halen. Voor auto’s van maximaal zes jaar oud, is de allriskverzekering de beste optie. Dit pakket vergoedt namelijk alle vormen van schade die je kunt oplopen. Hieronder valt ook de schade die je hebt opgelopen door een ongeluk dat je zelf veroorzaakt hebt. Voor auto’s van zes tot negen jaar, is de WA+ Beperkt Casco verzekering gangbaar. Dit pakket dekt geen schade als gevolg van ongelukken die je zelf veroorzaakt hebt, maar je kunt wel schade claimen die ontstaan is als gevolg van brand, inbraak of een botsing met een loslopend dier. Heb je een auto van negen jaar of ouder, dan kun je voor de WA-basisverzekering gaan. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke plicht, maar je kunt er zelf helaas geen schade mee claimen. 

Maak je polis compleet met een van deze extra dekkingen 

Heb je de basis voor je verzekering gelegd, kijk dan even of je extra dekkingen wilt toevoegen. Hiermee haal je nog meer uit je verzekering. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Met dit pakket kun je altijd assistentie inschakelen wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Heb je veel geld geïnvesteerd in extra accessoires voor je auto? Dan kun je deze apart verzekeren door middel van het pakket voor accessoires. Is je auto jonger dan vijf jaar? Dan kun je deze ook verzekeren voor de aanschafwaarde. Zo behoud je de waarde van je wagen beter en pak je extra voordeel. Wil je je polis vandaag nog afsluiten? Kijk dan even op de site van je verzekeraar om te zien wat de mogelijkheden zijn. Je kunt hier je polis samenstellen en met een paar muisklikken is je verzekering een feit.