Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/oktober20/domains/info-garage.info/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Op welke manieren kun je het beste jouw defecte auto verkopen? - Info Garage

Wat te doen met een defecte auto?

Het klinkt misschien of de auto niet veel waard is maar ook een defecte auto kan worden verkocht. Een defecte auto verkopen is mogelijk afhankelijk van de resterende waarde en soort defecten. Er zijn speciale websites die de waarde in kunnen schatten bij een kapotte auto verkopen. Hierdoor is het makkelijker zodat je niet teveel of juist te weinig voor je defecte auto vraagt. Het RDW beheert alle gegevens over de auto. Dit zijn onder andere het bouwjaar, merk, model, kilometerstanden, transmissie en brandstoftype. Het is uiteraard zo dat elk defect een auto minder waard maakt. De koper moet er dus voor openstaan om bepaalde onderdelen te vervangen. Het is belangrijk om in de advertentie een duidelijke omschrijving te geven van het defect, de onderdelen en foto’s ervan. Ook advies omtrent eventuele reparaties is welkom.

 

Defecte auto succesvol verkopen

Je kunt gewoon een advertentie op marktplaats zetten waarbij je zelf de waarde bepaald. Anderzijds kun je ook via specialistische verkoopsites voor kapotte auto verkopen een advertentie plaatsen waarbij hun de waarde bepalen. Uiteraard kun je mensen een proefritje laten maken in de auto om te kijken of het defect al dan niet storend genoeg is om het besluit te nemen de auto wel of niet te kopen. Het kan zijn dat het om een klein defect gaat en de auto verder nog in perfecte staat verkeerd. Denk aan ruitenwissers die niet werken of een kapot signaallampje. Veiligheid staat voorop. Het is belangrijk daarom zo goed mogelijk details over de veiligheid van het voertuig te vermelden. Banden die versleten zijn of remmen die versleten zijn moeten hoe dan ook worden vervangen. Dit kun je zelf doen of de nieuwe eigenaar indien deze dat geen probleem vind. Veel bedrijven willen defecte auto’s opkopen ondanks het soort defect. Dit is een groot voordeel omdat je zelf niet moeite hoeft te doen om kopers te vinden.

Hoge kosten bij het vervangen en repareren van onderdelen

Het repareren van een auto kan aardig wat geld kosten. Inruilen of verkopen zonder eerst reparaties uit te voeren is daarom een stuk voordeliger. Denk aan distributieriemen die zijn gebroken. Ook total loss auto’s die klaar zijn voor de sloop kunnen geld opleveren. Een defecte auto verkopen is daarom verstandig. De defecten hoeven niet klein te zijn om er nog een aardig bedrag voor te kunnen krijgen. Vaak kun je alle informatie in een taxatierapport invullen waarbij het inruilbedrijf ook voor compleet kapotte auto’s een bepaalde waarde kan berekenen.