Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/oktober20/domains/info-garage.info/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Reizen met het openbaar vervoer of toch niet? - Info Garage

Het openbaar vervoer heeft het voor veel mensen mogelijk gemaakt om niet alleen binnen Nederland te reizen maar ook naar omringende landen zoals Duitsland en Frankrijk. Dit is ideaal wanneer je niet over een auto beschikt en je toch van reizen houdt. Hoe makkelijk is het om binnen een paar uur van het station in Groningen op het station in Meppel of Amsterdam te staan. Toch zullen er mensen zijn die tegenargumenten op het openbaar vervoer hebben. Lees hier de nadelen en voordelen die bij het gebruik van openbaar vervoer komen kijken. 

Het gemak van openbaar vervoer 

Wat het OV zo ideaal maakt, is dat je zelf niet hoeft te rijden. Simpelweg instappen en op de gewenste bestemming weer uitstappen. Zeker voor oudere automobilisten kan het openbare vervoer een uitstekende oplossing zijn. Wat het gemak versterkt, is dat een trein maar ook een bus rijdt op vaste tijden. Zo weet je zeker dat je op tijd aankomt bij jouw bestemming en hoef je geen files te verwachten. Daarnaast ben je over van alles op de hoogte en is het verkeernieuws live. Zo sta je niet voor onverwachte dingen tijdens of voor je reis. Tot slot hoeft reizen met het openbaar vervoer niet veel te kosten. De weg naar je bestemming is gericht en hierdoor maak je geen omwegen die kunnen leiden tot meer kosten.  

De keerzijde van het openbaar vervoer 

Ondanks dat het openbaar vervoer voor veel mensen onmisbaar is, zit er ook een keerzijde aan reizen met het OV. Zo is het dat een trein reist op tijd, maar geen invloed heeft op de omgevingsfactoren tijdens de reis. Zo kan er een tak op het spoor vallen, waardoor de hele treinreis wordt gestremd. Dit is dan moeilijker op te lossen dan wanneer je op de snelweg pech krijgt. Ook is de trein op het spitsduur normaal gesproken extreem druk en heb je dus niet gegarandeerd een zitplek. Ook is het OV en het systeem wat erbij hoort, zich vaak aan het hernieuwen. Voor mensen die hier weinig verstand van hebben of ouderen is dit soms moeilijk te volgen. Je moet daarom wel leren omgaan met het openbaar vervoer.