Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/oktober20/domains/info-garage.info/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Zo kun je besparen op het onderhoud van je auto - Info Garage

Het is belangrijk dat je je auto regelmatig laat controleren en bovendien is een jaarlijkse APK-beurt voor de meeste auto’s wettelijk verplicht. Maar auto onderhoud is niet bepaald goedkoop. Toch zijn er manieren waarop je flink wat geld kan besparen op het onderhoud van je auto. Daarover lees je in deze blog meer. 

Rij voorzichtig

Deze tip spreekt waarschijnlijk voor zichzelf, maar wanneer je voorzichtig rijdt, zal je minder snel schade aan je auto hebben. Hierdoor zullen de kosten van je jaarlijkse onderhoudsbeurt een stuk lager liggen. Ook gaat je auto langer mee en heb je minder brandstofkosten wanneer je rustig rijgedrag vertoont. Besparen op onderhoud auto is dus een langdurige bezigheid waar je altijd rekening mee moet houden.

Zelf repareren en besparen op onderhoud van je auto

Als je zelf wat verstand hebt van autotechniek, kan je sommige onderhoud zelf uitvoeren. Hierbij kan je denken aan niet al te ingewikkelde dingen zoals het vervangen van een lampje, filters of ruitenwissers. Ook het checken van het oliepeil en het bijvullen van olie en ruitenwisservloeistof kunnen de meesten prima zelf. Zo hoef je alleen de onderdelen te betalen en ben je een stuk goedkoper uit dan bij de garage! Voor grondig onderhoud is het wel aan te raden om langs de garage te gaan. Wanneer je namelijk tijdens het priegelen een belangrijk onderdeel van je auto beschadigt, kan dit uiteindelijk duurder uitpakken dan wanneer je het onderhoud door een professional laat uitvoeren. 

Toch naar de garage

Wanneer je twee linkerhanden hebt, is het verstandiger om je auto onderhoud toch in de garage te laten plaatsvinden. Toch zijn er bij onderhoud in de garage ook een aantal manieren om de kosten te kunnen drukken. Zo is het verstandig om van tevoren een prijsindicatie te vragen bij verschillende garages. Zo kun je de prijzen vergelijken en je onderhoud laten uitvoeren bij de goedkoopste. Vervolgens kun je afspreken dat de monteur je belt wanneer het duurder uitvalt dan van tevoren geïndiceerd.