Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/oktober20/domains/info-garage.info/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Mag ik autorijden met een skiduim?

Heb je last van een skiduim? Dan vraag je jezelf vast en zeker af wat je nu allemaal wel en niet kunt doen. Mag je bijvoorbeeld autorijden met een skiduim? En ook hoe je het snelst van deze blessure af bent. Lees daarom snel verder en vind antwoord op al je vragen over een skiduim.

 

Wat is een skiduim?

Wat is een skiduim eigenlijk precies? Je begrijpt vast al dat dit een blessure is die vaak wordt opgelopen tijdens het ski├źn. Maar een skiduim kan zeker ook om een andere reden worden veroorzaakt. Een skiduim is eigenlijk een blessure aan het MCP-I-gewricht in je duim. De gewrichtsbanden zijn bij deze blessure uitgerekt, voor een gedeelte gescheurd of zelfs helemaal gescheurd. Een skiduim ontstaat als de duim ontwricht raakt. En ja, dat gebeurt in de praktijk het vaakst als je op een ski staat, vandaar dus de naam.

 

Mag je autorijden met een skiduim?

Met een skiduim kun je niet gaan autorijden. Je zult zien dat heel veel handeling lastig uit te voeren zijn als je deze blessure hebt. Als je duim volledig hersteld is, kun je natuurlijk prima weer auto rijden. Om auto te rijden is het echt noodzakelijk dat je allebei je handen goed kunt gebruiken. Je moet dus ook niet gaan autorijden als je een duimbrace om hebt. Heb je geen hulpmiddelen meer nodig en heb je ook geen last meer van je skiduim, dan kun je gerust weer achter het stuur van je auto kruipen. Twijfel je nog, wacht dan liever nog een paar dagen totdat het toch nog iets beter gaat en je duim helemaal genezen is. Gelukkig zijn er ook andere manieren van vervoer mogelijk. Fietsen is waarschijnlijk ook niet handig, maar je kunt of lopen of als je verder weg moet, heb je het Openbaar vervoer tot je beschikking. Of wellicht is er iemand anders die tijdelijk voor jou de auto wil besturen.

 

Hoe herken je een skiduim?

Wat kun je doen om zo snel mogelijk te herstellen van een skiduimHoe weet je nu eigenlijk zeker dat je een skiduim hebt? Als je tijdens de wintersport een ongeluk had en je merkte dat je je duim ontwrichte, dan weet je al snel dat het om een skiduim zal gaan. Maar aangezien deze blessure ook kan ontstaan bij een langdurige ontsteking, kun je twijfelen of de pijn bij je duim nu wel of geen skiduim is. Wat zijn onder meer de symptomen van een skiduim?

  • Rondom je duim is het gezwollen
  • Er is verandering van kleur te zien bij je duim
  • Je hebt pijn aan de binnenkant van je duim
  • Je voelt duidelijk dat je minder kracht in je duim hebt
  • De duim is veel lastiger te bewegen dan normaal

 

Wat kun je doen om zo snel mogelijk te herstellen van een skiduim?

Natuurlijk zoek je vooral ook naar tips, zodat je weet hoe je moet omgaan met deze blessure. Een ook wat je kunt doen zodat het herstel zo snel mogelijk intreedt en je alles weer kunt doen met je duim.

  • Gebruik een skiduim brace om de duim af te schermen. Dit biedt veiligheid en zorgt er ook voor dat de duim in de meest ideale positie wordt gehouden om goed te herstellen
  • Tape je skiduim om je geblesseerde duim te stabiliseren. Door middel van het tape blijft je duim in de juiste positie staan om zo goed mogelijk te genezen
  • Doe gerichte oefeningen om je duim zo snel mogelijk te laten herstellen
  • Geef je duim de tijd, deze blessure geneest vrijwel altijd vanzelf. Mocht dit nu toch niet gebeuren, dan kan er altijd nog een operatie worden uitgevoerd.

 

Lees ook onze andere artikelen over gezondheid in het verkeer:

 

 

Man hand photo created by jcomp - www.freepik.com
Ache photo created by freepik - www.freepik.com