Ben je van plan om binnenkort met de auto naar het buitenland te gaan? Dat is een fijne manier om een nieuwe omgeving te ontdekken. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer en je kunt op je eigen tijd bezienswaardigheden bewonderen. Een goede voorbereiding voor een reisje is wel heel fijn, zeker in een onbekend en nieuw gebied. Daarom vind je in deze blog verschillende tips voor een reisje naar het buitenland met de auto. Veel veilige kilometers gewenst!

Rijbewijs

Als je zelf met de auto wil gaan, is een rijbewijs natuurlijk verplicht. Heb je deze op dit moment nog niet? Dan is de eerste stap om je bij een rijschool in de buurt aan te melden. Om je rijbewijs te kunnen aanvragen, moet je zowel slagen voor je theorie examen als je praktijkexamen. Vaak is het zo dat je na het halen van je rijbewijs, het echte autorijden pas leert. Oefening baart dus kunst. 

Betalen in het buitenland

Wanneer je naar het buitenland gaat, kan het nooit kwaad om een creditcard bij je te hebben. Een pinpas wordt namelijk niet altijd geaccepteerd in het buitenland. Ook kan een creditcard van pas komen wanneer je tol moet betalen. De rij voor de creditcard is namelijk vaak een stuk korter dan de andere rijden. Dat scheelt je ook weer reistijd!

Tanken

Wat veel mensen doen, is van tevoren kijken waar je het goedkoopst kunt tanken. Dit kun je doen, maar heeft ook veel nadelen. Het is beter om ruim op tijd je auto toch vol te tanken. Daardoor voorkom je dat je ineens zonder benzine komt te staan, wanneer je bijvoorbeeld die goedkope tank nergens kunt vinden. Ook kan het zo zijn dat je halverwege je route besluit om anders te rijden of dat de weg van die bepaalde tank is afgesloten.

Eten

Ook is het een tip om genoeg eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Als je bijvoorbeeld in de file terecht komt, kan het heel fijn zijn om wat eten bij de hand te hebben. Ook is het belangrijk om voldoende te drinken. Door te weinig te drinken, kun je je ook snel vermoeid voelen. Door je vochtbalans op peil te houden, blijf je vaak alerter. Niks is zo vervelend om met trek of dorst te moeten rijden, en de dichtstbijzijnde benzinepomp kan met file nog een hele tijd duren. Neem dus voldoende mee.