Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/oktober20/domains/info-garage.info/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Wanneer moet ik de distributieriem vervangen van mijn VW UP?

Volkswagen staat al tientallen jaren in de top 3 van best verkochte auto’s in Nederland. In 2021 stond Volkswagen op nummer 1 met 31.059 nieuwe verkochte auto’s. De VW UP! Is een populair model omdat het een mooie compacte en, redelijk, zuinige auto is. In dit artikel leggen we uit hoeveel het kost om de distributieriem te vervangen en wanneer je de distributieriem van je VW UP vervangen moet worden.

 

Waarom moet de distributieriem vervangen worden bij de VW up!

Wanneer moet ik de distributieriem vervangen van mijn VW UPNa verloop van tijd verslijt de distributieriem. Slijtage hangt altijd af van hoe de VW up! wordt gebruikt. De slijtage is altijd iets groter wanneer de auto koud is dan wanneer hij op bedrijfstemperatuur is. Daarom hebben frequente korte ritten een negatief effect op de slijtage. Maar ouderdom veroorzaakt ook veranderingen in de rubbersamenstelling van de distributieriem. In het ergste geval kan dit leiden tot het scheuren van de riem. Dit leidt in ieder geval tot zeer dure motorschade.

  • Ook de rijstijl is van invloed op de slijtage van de distributieriem.
  • Ouderdom veroorzaakt veranderingen in het materiaal.
  • Een breuk van de distributieriem moet worden vermeden, omdat dit tot zeer dure motorschade zal leiden.

 

Hoeveel kost het om een distributieriem te vervangen op een VW up!

De kosten voor het vervangen van een distributieriem op een VW up! variëren van ongeveer 300 tot 600 euro. Dit prijsverschil is te wijten aan het feit dat er verschillende motoren en uitrustingen zijn. Als de VW up! met veel extra functies is uitgerust, moeten vele onderdelen worden gedemonteerd om de distributieriem te vervangen. Dit verhoogt de arbeidstijd en dus de kosten.

 

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden op de VW up!

De fabrikant VW geeft geen specifieke informatie over wanneer de distributieriem in de up! moet worden vervangen. De distributieriem moet echter uiterlijk na 90.000 kilometer worden gecontroleerd. Hoe lang de distributieriem werkelijk meegaat, hangt ook enigszins af van de rijstijl en de respectieve belastingen.

Heb je een Focus, lees dan hier wanneer je je Ford Focus naar de garage moet brengen voor de distributieriem ingreep.