Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/oktober20/domains/info-garage.info/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Feiten en fabels over het onderhoud van je auto - Info Garage

Het onderhoud van je auto: bijna elke man heeft er zijn eigen mening over en je praat hier iemand niet zo snel vanaf. Zelfs over simpele dingen zoals het vervangen van je luchtfilter kan je oom een hele verjaardag over vollullen. Het leuke is dat bijna niemand echt verstand van onderhoud heeft en eigenlijk maar wat aan het praten is. In dit artikel onderscheid ik de feiten van de fabels zodat jij in de volgende discussie iedereen onderlegd van de juiste informatie de waarheid kunt vertellen.

Een hoge bandenspanning

Hoe hoog moet de bandenspanning zijn? En hij mag toch best iets hoger zijn als de spanning in het boekje? Fout! Je moet altijd de geadviseerde bandenspanning gebruiken. Want een te hoge spanning in desastreus voor je wegligging en grip. Een te lage bandenspanning is echter ook niet aan te raden. Zo vertelde een medewerker van tankstation in Enschede me eens dat wanneer alle auto’s op de juiste bandenspanning rijden tankstations tot wel 3% omzet kunnen verliezen.

Bij een te lage bandenspanning verbruikt je auto namelijk een stuk meer brandstof. Af en toe je bandenspanning checken is dus goed voor het milieu en je portemonnee.

Mijn auto staat stil dus hij slijt ook niet

Was het maar zo’n feest. Ook wanneer je auto niet van de plek af komt heb je te maken met stilstaande slijtage. De banden worden langzaam maar zeker minder rond, alle aanwezige rubbers in de auto droger alsnog uit en zelfs de kappen van de lampen zijn aan get oxideren.

Bij caravan onderhoud zijn we zeer veel mensen deze denkfout maken. Ze denken: “we gaan toch maar twee weken op vakantie” en brengen de caravan niet jaarlijks ter controle naar een garage. Het resultaat is ellende met de remmen, koppelingen en lagers en in sommige gevallen een dagje kamperen op camping “De vluchtstrook”

De airco gaat nooit kapot

Dit is een feit, mits de je de aircopomp niet uitschakelt. Veel bestuurders zetten in de winter hun aircopomp uit waardoor deze niks meer doet. Wanneer deze weer wordt ingeschakeld is de kans op een defect zeer groot.

Ik rij niet zoveel dus mijn distributieriem hoef ik ook niet te vervangen

Dit is een fabel, want zoals we eerder zeiden “slijten” rubbers wanneer ze stilstaan. Jarenlang door blijven rijden met dezelfde riem is dus een zeer slecht idee. Door het effect van uitdroging zal de riem alsnog knappen en zit je met de gebakken cilinderkoppen.